Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch werd voor het eerst georganiseerd in 1987 met als doel meer aandacht op de stad en de horecafaciliteiten in de binnenstad en de regio te vestigen.

De relatieavond groeide in de loop der jaren uit tot hét netwerkmoment voor het regionaal bedrijfsleven

Dit gebeurde in navolging van het Preuvenemint in Maastricht. Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch heette in de beginjaren nog ‘Proeverij in de Meierij’.  Naast paviljoens waarin Bossche restaurateurs zichzelf presenteren programmeert de organisatie sinds jaar en dag ook muziek, een kinderprogramma en entertainment. Een grote – en voor de continuïteit van het evenement mede bepalende – beslissing werd genomen in 2002 toen de relatieavond werd toegevoegd aan het evenement.

De relatieavond groeide in de loop der jaren uit tot hét netwerkmoment voor het regionaal bedrijfsleven. Belangrijke initiatiefnemer hiervan was het in 2009 overleden bestuurslid Ben Aarninkhof. Het evenement ontvangt inmiddels jaarlijks ca. 20.000 bezoekers.

In 2016 bestaat Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch 30 jaar

Naast paviljoens waarin Bossche restaurateurs zichzelf presenteren programmeert de organisatie sinds jaar en dag ook muziek, een kinderprogramma en entertainment. Een grote – en voor de continuïteit van het evenement mede bepalende – beslissing werd genomen in 2002 toen de relatieavond werd toegevoegd aan het evenement.

Sinds 2015 zijn aan de programmering van het evenement ook workshops toegevoegd. Ontwikkelingen in de foodbranche op het gebied van beleving en bewustwording van gezonde ingrediënten en bereiding waren hier aanleiding toe. Het terrein wordt in dat zelfde jaar uitgebreid met twee mezzanines op de eerste verdieping waar workshops en foodlezingen worden gehouden.

In 2016 bestaat Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch 30 jaar. In dit jubileumjaar trakteert het bestuur op een gehele nieuwe huisstijl, worden tickets online beschikbaar en wordt de Culinaire Cadeaubon geïntroduceerd.

Bourgondisch omslag