Dé conferentie en hét festival voor Nederlandstalige muziek. Een eendaags evenement dat met panels, discussies, showcases en de awardshow het professioneel middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire!

Buma NL bestaat uit een conferentieprogramma overdag en een festival en een awardshow in de avond, alles in het teken van het beste uit de Nederlandstalige muziek. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziekindustrie.

Om 09.15 uur zal Buma NL haar deuren openen en is het mogelijk om jezelf te registreren bij de registratiebalie. Het conferentieprogramma vindt plaats tussen 10.30 en 17.00 uur in Muzerije. Vanaf 17.00 uur zet Buma NL zich voort op het naastgelegen Paradeplein (Mediaparade) voor de Buma/Stemra borrel. De borrel duurt tot 18.00 uur. Van 18.00 tot 20.30 uur is de Mediaparade gesloten. Om 20.30 uur worden op de Mediaparade de Buma NL awards uitgereikt. De awardshow is rond 22.00 uur afgelopen.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena. De productie wordt verzorgd door Brand New Live.