Bierfestival
  • 557 Days before!
  • Tijd
  • €16

Parade 's-Hertogenbosch Netherlands
Artiesten

“Het grootste Speciaalbier festival met de meest verschillende bieren!”
Op zondag 7 mei aanstaande vindt in hartje ’s-Hertogenbosch voor de veertiende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. De festivallocatie is de Parade, het plein naast de beroemde Sint-Janskathedraal. Tijdens dit proeffestival kunnen de bezoekers kennis maken met de vaak bijzondere speciaalbieren van de verschillende (kleinere) Nederlandse brouwerijen.
De drang naar ambachtelijke, lokale en – als het even kan – biologische producten gaat ook niet aan bierland voorbij. Een speciaalbier trend is gaande, die voorlopig niet is te stoppen. Het aantal nieuwe brouwerijen in Nederland stijgt al een tijdje explosief. Het Nederlands Speciaalbier Festival biedt al deze brouwerijen een mooi podium om al hun bieren te presenteren. Het unieke aan dit festival is dat je hier de meest aantal speciaalbier brouwerijen uit Nederland staan met meer dan 300 verschillende bieren.
De Parade van ’s-Hertogenbosch wordt op 7 mei omgetoverd tot een Bourgondisch festivalterrein. Van 12.00 tot 19.00 uur presenteren 48 Nederlandse speciaalbier brouwerijen in totaal meer dan 300 verschillende speciaalbieren.
Naast speciaalbier zijn gerechten, kaas- en worstplankjes verkrijgbaar die prima te combineren zijn met één van de speciaalbieren.
Voor de entree heeft u een entreeticket nodig. Deze zijn online verkrijgbaar middels de link www.speciaalbierfestival.nl/ticket. Tijdens de editie van 2016 waren alle tickets voor aanvang verkocht, wees er dus snel bij, want op=op!
Een ticket kost € 16,- (ex. fee). Hiervoor krijg je een festival glas, twee festival munten (á € 2,60) en het festivalboekje.

Voorkom dat je in de rij staat bij de kassa

Naast het entreeticket kun je ook online muntenvouchers kopen. De voucher geeft je toegang tot de snelkassa. Tegen inlevering van de voucher krijg je de online bestelde munten. Voor de munten kun je zowel eten als drinken bestellen.

Uiteraard kun je op het festivalterrein ook munten kopen, bij voorkeur met pin, maar cash is ook mogelijk.

Bij binnenkomst ontvangt elke festivalbezoeker tegen inlevering van het entreeticket een speciaal festival glas met twee festival muntjes en het festival boekje. Gebruik van de toiletvoorziening is gratis. Zowel online als op het festivalterrein (bij de kassa’s) zijn muntjes te koop. Met het festival glas en de muntjes kan het proeven beginnen! De keuze uit de vele lekkere speciaalbieren is legio. Natuurlijk zijn de brouwers bereid om alles over hun bieren te vertellen.
Geniet, maar drink met mate, is deze dag één van de vuistregels.