Uptoedeet_Flyer Kroegbaos Zingt 2018 DEF__ jan 2018.pdf-1
  • 491 Days before!
  • Tijd
Stadsherberg 't Pumpke 's-Hertogenbosch Netherlands

Op zaterdag 10 februari 2018, daags voor het feest der feesten losbarst, organiseren vier carnavalsclubs en vijf kroegbazen wederom het fantastisch Oeteldonks evenement:

‘Zoas ut nooit klonk…De Kroegbaas zingt Oeteldonk’!

Een evenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan goede Oeteldonkse doelen.

De gulle kroegbaozen zijn meesters in het tappen van een goed glas bier. Maar echte Oeteldonkse nachtegalen waren het niet. Door een gedegen voorbereiding en een uitstekende muzikale begeleiding door de clubkes stijgen de kasteleins deze middag tot ongekende vocale hoogte. Geen wonder, want ieder van hen wil als beste beoordeeld worden door de jury en de fel begeerde wissellijst, De Valse (G)Ong, in ontvangst nemen.

Op deze zaterdagmiddag staan de vijf Oeteldonkse kroegbaozen van de cafés; Stadsherberg ‘t Pumpke, De Graven van Leuven, Bar le Duc, Plaats Royaal en De Boulevard in de schijnwerpers. Ieder jaar is het een verrassing door welke bekende Oeteldonker zij worden bijgestaan. Het motto van dit jaar is:

De Kroegbaos zingt… Van Kinds af aan
álles aan de goeie Stemming Gedaon!

In 2018 zingen de kroegbaozen met hun “Oeteldonkse (Klein)Keinder”. Uiteraard treden zij op onder muzikale begeleiding van de vier Oeteldonkse Carnavalsverenigingen; CarnavalsgemeenschapTusseneusenlippe, Carnavalsvereniging Lopes te Voet, Carnavalsclub Veni Vidi Vici, en Carnavalsclub Frappant.

De ‘Grande Finale’ van het evenement is om 15.00 uur in Café De Graven van Leuven. Een professionele jury zal hier de winnende kroegbaos zijn gepeupel bekend maken. De prijs wordt uitgereikt door de beschermheer van dit unieke evenement, Rolf van den Wall Bake, oud adjudant van de Prins.

De deelnemende clubs organiseren dit evenement samen met de kroegbaozen om goede doelen te steunen. Let op: dit jaar is er een beperkt aantal ‘zangbuukskes’ beschikbaar. De opbrengst van de verkoop van de ‘buukskes’ met de bonnen wordt ook dit jaar onder andere geschonken aan de Stichting Veur Mekaor die de oudere Oeteldonkers hiermee een onvergetelijke carnavalsmiddag bezorgen. De Stichting Veur Mekaor plaatst al jaren een prachtige tribune voor rolstoelgebruikers. Maar de organisatie heeft ook nog een ander goed doel voor ogen. Welk doel dat is houden we nog even geheim. Een extra reden om aanwezig te zijn bij de ‘Grande Finale’, waar dit mooie doel bekend wordt gemaakt.

Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe
Carnavalsvereniging Lopes te Voet Carnavalsclub Veni Vidi Vici
Carnavalsclub Frappant Stadsherberg ‘t Pumpke Café De Boulevard
Café Bar le Duc
Café Plaats Royaal
Café De Graven van Leuven

Uptoedeet_Flyer Kroegbaos Zingt 2018 DEF__ jan 2018.pdf-1 Uptoedeet_Flyer Kroegbaos Zingt 2018 DEF__ jan 2018.pdf-2