Probeer eens deze oefeningen tegen voetpijn

Veel mensen ervaren op een gegeven moment in hun leven voet- of enkelpijn. Om deze reden is het belangrijk dat je je regelmatig bezighoudt met oefeningen om de voeten sterk te houden. Door oefeningen te doen kan deze pijn worden verlicht en de algehele gezondheid en flexibiliteit worden verbeterd. In dit artikel zetten we drie oefeningen voor jou op een rijtje.

Doe hielverhogingen om je enkels en knieën te versterken

Om eenzijdige druk op je gewrichten te voorkomen, is het belangrijk om je enkels en knieën te versterken. Dit kan je doen met hielverhogingen. Ga achter een stoel of iets anders op heuphoogte staan zodat je je daarop kunt balanceren. Vervolgens krul je een van je benen achter je, zodat je hiel naar je billen gaat. Terwijl je je been opheft, til je je hiel van het andere been op de grond zodat je op je tenen staat. Zet vervolgens je hiel weer op de grond. Herhaal dit 10-20 keer op elk been.

Versterk de enkels met enkelrotaties

Dit is een simpele oefening om je enkels te versterken. Ga op een stoel zitten en til een van je benen van de grond. Begin dan die voet met de klok mee te draaien en herhaal dat ongeveer tien keer. Schakel dan tegen de klok in en ga opnieuw tien keer rond.

Verstevig je voeten en tenen met de teenkrul

Deze oefening vereist simpelweg dat je je tenen krult. Krul ze gewoon naar de richting van de hiel van je voet. Als dit ietwat saai voor je is om te doen, kun je er zelfs een spel van maken door voorwerpen op de grond te leggen die je met je tenen kunt pakken.

Ben jij benieuwd of jouw klachten op het gebied van voeten, knieën, heupen of lage rug verholpen kunnen worden? Zoek dan eens Podotherapie Den Bosch om gespecialiseerde hulp bij jou in de buurt te vinden. Hulpmiddelen zoals speciale steunzolen op maat, schoenadvies voor sporters, ortheses en advies voor voetoefeningen zijn diverse oplossingen die kunnen helpen om jouw klachten te verminderen.

 

Gerelateerd bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *