Voordelen plastic bekers

Op veel festivals of feestjes worden met name plastic bekers gebruikt. Hier gaan verschillende voordelen mee gepaard, maar welke dit zijn is niet altijd duidelijk. Om dit wat te verhelderen zullen we in dit artikel uitleggen welke voordelen plastic bekers allemaal hebben.

Relatief goedkoop

De bekers zijn over het algemeen best goedkoop. Je kunt een bekertje namelijk al voor minder dan een cent per stuk aanschaffen. Dit is dus erg handig als je opeens hele grote getalen bekers nodig hebt. Ten opzichte van andere materialen zoals glas nemen ze ook een stuk minder ruimte in en zijn ze makkelijk te vervoeren.

Veiligheid

Het gebruik van plastic bekers is een stuk veiliger dan het gebruik van andere materialen. Op een groot festival is het eigenlijk ondenkbaar dat er drank in glas wordt geschonken. Dit gaat namelijk altijd stuk en hierdoor kunnen er veel gewonden ontstaan. Op veel festival campings kom je het terrein ook niet op met een glazen fles. Deze breken natuurlijk iets minder snel, maar als er een lege fles op de grond ligt kun je er gemakkelijk over struikelen of je enkel verzwikken. 

Het milieu

Plastic bekers hoeven zelfs niet slecht te zijn voor het milieu. Er zijn steeds meer biologisch afbreekbare bekers op de markt. Waar een normaal stuk plastic nooit zal verteren gebeurt dit bij deze bekers wel. Een stuk beter voor het milieu dus!

Bron: www.disposablediscounter.nl

Gerelateerd bericht